MultiPurpose

Innefotboll - ht 2023

LUGI Motionsförening hälsar er välkomna till höstens motionsturnering i innefotboll!   
Turneringen genomföres i Victoriastadions idrottshallar och omfattar serie- och cupspel. Cupschema meddelas senare, med cupfinalerna planerade till tisdag 12 december.     
Totalt 32 lag anmälda och inlottade i 4 herrserier div 1 och 2a 6-lagsserier samt div 2b och 3a 7-lagsserier och en mixedserie med 6 lag.  
För att lotta in alla anmälda lag har vi utökat två serier till 7-lagsserier.
Notera spelschema i seriespel  för div 2b och 3a dvs. 7-lagsserier som är två veckor längre och där ett lag står över i varje omgång.  


Seriespelet i turneringen startar onsdag 11 oktober.      
 
Speluppehåll: 22-28 oktober universitetsskrivningar. 

Vi förutsätter att du och dina lagkompisar noggrant läser igenom texten nedan.

Spelprogram, regler

Spelprogram för seriespel i turneringen, regler, nolltolerans och annan information för deltagande i turneringen fås via LUGI Motions hemsida.

På förekommen anledning ber vi alla lag att gå igenom reglerna och särskilt:
Glidtacklingar är inte tillåtet. Glidtacklingar innebär att en spelare försöker bryta eller ta bollen
från en motståndare som har den inom spelhåll genom att gå omkull, kasta sig eller glida
mot/med bollen och spelaren.

Skulle ni av någon anledning få svårighet att deltaga måste ni omedelbart kontakta LUGIs reception.

Förstör ej turneringen genom att lämna walk over. Var aktsam om golvet i Victoriastadion. Använd inneskor - ej tillåtet använda skor med mörk sula som lämnar märken i mattan!

Nolltolerans och regler i turneringarna!

LUGI Motion ställer sig helt bakom Skånes Fotbollförbunds initiativ om att försöka stävja det allt hårdare klimatet på idrottsarenorna och kommer att tillämpa riktlinjerna för nolltolerans i samtliga motionsturneringar. 

Deltagande lag och tröjfärg
Deltagande lag skall följa dessa regler ang. tröjfärg
för att underlätta för domare och spelare i respektive lag, uppmanas hemmalaget i spelprogrammet att ställa upp i ljusa t-shirt, helst vita.
Bortalaget ställer upp i mörka, helst svarta eller mörkblå.

Uppskjutna matcher

På grund av det komprimerade schemat och tillgång till domare och plan, finns det tyvärr inte så stor utrymme för att skjuta upp matcher. 
Om lagen måste uppskjuta match så ska sanktion inhämtas från LUGIs kansli i god tid samt motståndarnas godkännande. 

Kontaktmannen

Kontaktmannen svarar för att alla i laget meddelas om speltiderna för laget och informeras om reglerna.

Medlems- och deltagaruppgifter 

Medlemskap gäller per verksamhetsår (1.1-31.12). Därest laget ställer upp under höstterminen och medlemsavgifter erlagts under vårterminen erlägges startavgift. 
Medlems-/deltagaruppgifterna redovisas av kontaktpersonerna på resp lags. 

Närvaroredovisning - laguppställning i turneringen 

Riksidrottsförbundet har ändrat reglerna för bidrag (lokalt aktivitetsstöd). Fr om 2014 ges bidrag till deltagare i åldern 7-25 år. För LUGIs motionsturneringar innebär detta att deltagande lag i turneringarna skall vid varje matchtillfälle notera lagets närvaro. Inför lagets första match skall laguppställning inlämnas till domarna/receptionen. Kommande matcher noteras spelares närvaro, nytillkomna spelare uppförs på laglistan och närvaro. Domarna och receptionen svarar för närvaroredovisningen.

Försäkring

LUGI Motionsförening är medlem i Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Som medlem i LUGI Motionsförening är du försäkrad och omfattas av en olycksfalls-försäkring hos Folksam. Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när du deltar i match, organiserad träning, tävling eller ”prova på” verksamhet anordnad av Sveriges Akademiska Idrottsförbund, dess distriktsförbund eller föreningar. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Vid olycksfall skicka dina uppgifter, lagnamn, för- och efternamn, personnummer, e-post och mobilnummer till info@lugimotion.se. 
Du gör även en skadeanmälan direkt till Folksam - Skadeanmälan.  

Lycka till i innefotbollsturneringen!